Jong en lezend?

Recenseer mee en win…! 

Zit je in het 3e, 4e of 5e jaar van het secundair onderwijs?

Maak dan zelf een 'creatieve recensie' van één van de 11 boeken die door de jury van het Lavki-comité werden opgenomen in de shortlist.

Giet je mening over één van die boeken in een collage, een filmpje, een blog, een kunstwerk of nog een andere creatie...

...en maak kans getrakteerd te worden op een exclusief optreden van dichter-woordkunstenaar Jee Kast, deelnemer aan Belgium's Got Talent


 UITGEKEKEN OP HET NET?

MET EEN BOEK IN BED!

Genomineerde boeken voor de Lavki-prijs voor het Jeugdboek 2016:

Jef Aerts - Vissen smelten niet

Dirk Bracke - De Bruid

Marian de Smet - Rotmoevie

Marita De Sterck - Niet zonder liefde

Evelien De Vlieger en Katja Holvoet - Getekend

Kristien Dieltiens - Kelderkind

Karen Dierickx - De grote verliezer

Bart Moeyaert - De Hemel

Herman van de Wijdeven - Zoals het gebeurd is

Kathleen Vereecken - Zijdeman

Kaat Vrancken30.000 woorden van Charlie

Doelgroep: leerlingen tussen 14 en 17 jaar (3e, 4e en 5e jaar secundair onderwijs).

Verras de jury! De leerlingen worden opgeroepen om één van de 11 genomineerde boeken te lezen en er een creatieve verwerking rond te maken. Allerlei werkwijzen zijn mogelijk: een krantenpagina, een boektrailer, een interview, een luisterspel, … Deelnemers mogen zelf kiezen hoe ze te werk gaan.

Inleveren: Door een leerkracht t.a.v. Goedele Ghijsen, p/a Guffenslaan 27, 3500 Hasselt. Digitale creaties kunnen doorgestuurd worden naar scholenactie@lavkiprijs.be (Grote bestanden best via WeTransfer). Alle inzenders krijgen via e-mail een ontvangstbewijs. Inzendingen kunnen na afspraak en indien gewenst, weer opgehaald worden.

Uiterste inleverdatum: 17 februari 2016

Tentoonstelling? Een aantal inzendingen van leerlingen wordt getoond tijdens een tentoonstelling rond Lod Lavki in het Virga Jessecollege Hasselt (10-24 maart 2016).

Jury? De inzendingen worden beoordeeld door vertegenwoordigers van het Lavki-comité, enkele leerkrachten Nederlands en mensen met kennis van zaken rond plastische kunsten en media.

Prijs? Een exclusief optreden van dichter-woordkunstenaar Jee Kast, deelnemer aan Belgium's Got Talent. Individuele winnaars krijgen een waardevol boekenpakket.